Kanelbullar
2011-07-24 @ 11:10:05Recept på kanelbullar
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0,5 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
http://millahoman.blogg.se/
http://www.ridewithstyle.se/hem.html?XBLG18005=1c7ef1082edf696d225e8585abb4bc80
Ingredienser
1/2 paket jäst (á 50 g)50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0,5 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Gör så här
1 Smula jästen i en bunke.
2 Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
3 Häll lite av deg vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
4 Tillsätt resten av deg vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
5 Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
6 Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
7 Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
8 Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
9 Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm.
10 Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
11 Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
12 Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min.
13 Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
14 Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min, var försiktig så att du inte bränner dom.
15 Låt kallna på galler under bakduk.
Sedan är det klart
Kolla in:2 Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
3 Häll lite av deg vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
4 Tillsätt resten av deg vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
5 Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
6 Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
7 Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
8 Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
9 Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm.
10 Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
11 Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
12 Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min.
13 Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
14 Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min, var försiktig så att du inte bränner dom.
15 Låt kallna på galler under bakduk.
Sedan är det klart
http://millahoman.blogg.se/
http://www.ridewithstyle.se/hem.html?XBLG18005=1c7ef1082edf696d225e8585abb4bc80
Kommentarer
Postat av: VADFANSKAJAGHETA - Uppsalas största blogg
sv: kul att du är med och tävlar om valfritt märkesplagg:D
Postat av: Alexandra - Uppsalas största blogg
sv: ja när jag fått fler kunder :) annars går jag back :P
Trackback