Kärleksmums
2011-07-22 @ 13:54:00Här kommer ett recept på kärleksmums
Det blir 30 bitar:)
Ingredienser:
Själva kakan:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Strössel:
Antingen kokosflingor eller vilket srössel som helst:D
Såhär gör du:
kakan:
1 Smält smöret i en kastrull.
2 Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
3 Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
4 Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn vid 225° c, 10-15 minuter.
5 Strö lite socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan. Dra av papperet. Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
6 Låt kakan kallna.
Glasyren:
1 Smält smöret i en kastrull.
2 Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter. Bred den över kakan.
3 Strö över strösslet.
4 Skär kakan i 30 bitar.
Hoppas ni gillade receptet:)
Kram Amanda
Det blir 30 bitar:)
Ingredienser:
Själva kakan:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Strössel:
Antingen kokosflingor eller vilket srössel som helst:D
Såhär gör du:
kakan:
1 Smält smöret i en kastrull.
2 Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
3 Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
4 Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn vid 225° c, 10-15 minuter.
5 Strö lite socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan. Dra av papperet. Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
6 Låt kakan kallna.
Glasyren:
1 Smält smöret i en kastrull.
2 Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter. Bred den över kakan.
3 Strö över strösslet.
4 Skär kakan i 30 bitar.
Hoppas ni gillade receptet:)
Kram Amanda
Kommentarer
Trackback